Evrensel İçme Suyu Sistemleri

Evinizin içme suyunun kalitesi yerel standartları karşılayabilir ama sizin beğeninize ya da beklentilerinize hitap etmeyebilir. İşte bu noktada evsel içme suyu sistemleri devreye girmektedir. Sıradan musluk suyu kurşun, demir, mangenez gibi tehlikeli metalleri içerir. Nitrat, klor ve mineral tuzları da ihtiva edebilir. Ya da sülfatlar, civa, asbest ve arsenik gibi çok zehirli maddeleri de içerebilir. İşte bu gibi tehlikeli maddelerden korunmak için su arıtma cihazı önemli bir işlev görmektedir. Böylece gönül rahatlığı ile çeşme suyunuzu kullanabilirsiniz.

Musluk suyu diye tabir ettiğimiz şebeke suyu devlet organları tarafından karşılanan sudur. Kullanım alanları içme, yıkama, pişirme ve kişisel temizlik amaçlıdır. Kapalı musluk suyu eski çağlardan beri var olan fakat 19. Yüzyılın ikinci yarısına kadar çok az insana açık olan kapalı sıhhi tesisat yoluyla dağıtılıyordu. 20. Yüzyılda birçok bölgede yaygınlaştı ve şu anda özellikle gelişmekte olan yoksul ülkelerin birçoğu hala musluk suyundan mahrumdurlar. Evsel içme suyu sistemleri için ilk şart ise bir şebeke suyunun bulunmasıdır.

Evsel içme suyu sistemleri çalışma prensibi
Gelişmiş ülkelerde musluk suyu içme suyu olarak kabul edilir. Fakat gene de istenen kıvama uygun değildir. Evsel içme suyu sistemleri ile içme suyu en ideal duruma getirilir. Bu sistemlerin çalışma prensipleri şu şekildedir.

Evsel su ilk olarak tortu, klor tadı ve çeşitli partikülleri uzaklaştırmak için filtrasyona tabi tutulur. Su daha sonra basınç ile yarı geçirgen bir zara doğru itilir. Böylece çözünmüş katıların birçoğu burada kalır. Filtrelenmiş su gerekiyorsa depolama tankında saklanır. Tatları ve kokuları ortadan kaldıran aktif emme blok filtresi musluğa gitmeden hemen önce suyu cilalar.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir